Sunday, 30 October 2011

75th UiTM convocation 2011

salam 'alaik

alhamdulillah. syukur. infinite thanks to Allah. giving me such bless to type and to write on the entry. n KGB rock!

ohkay. kameh lepas, means, 27th of October, budak2 MATECH telah berjaya meng'konvo'kan diri. termasuklah big S yg memang layak digelar SUPER DUPER SENIOR. hati guwa kental kot nak abehkan blaja 4 tahun kat UiTM. setelah pelbagai dugaan yg memang sumpah byk gile ditempuhi, maka, inilah dia hasilnya.

muka minyak sbb guna bb cream maybelline. tudung senget at the end. but alhamdulillah. degree DONE!
1st of all, of course, ALHAMDULILLAH. tQ Allah. giving me terlalu2 byk nikmat. infiniti. so, big S, jgn kufur nikmat ok. tQ for giving me unthinkable spirit yg tataw datang dari mane utk tujuan hamba-MU ini belajar. *sujud syukur*

2nd, mama n ayah. terlalu byk support, bebelan dan seangkatan dengannya. memberikan duet yg guwa kira beriban2 lah byknya. btahan dari 1st day anta guwa, naek bus UiTM sesak2 bontot sume n last day amek scroll guwa naek bus UiTM jugak tapi tak sesak langsung. sobs. sobs. siries sedyh bile pikir. i LOVE both of you! till end of the day :')

3rd, abang, nana, amel. thanks alot. terima kaseh utk semua kaseh syg n being supportive at all time. n utang2 kakak kat korang. hahahaha.

4th, lecturers yg btahan dengan kerenah big S. yg selalu masuk pejabat wat hal. hahaha. Dr. Umi, Dr, Mahesh, Pn. Suzanne, dan laen2. Allah saje dapat balas jasa kalian.

5th,kawan2 batch MATECH 2007/2010. thanks a bunch! kalau ade reunion, silalah panggil guwa.

6th, batch senior dr guwa n adek2 senior, TQ. tQ for being nice all time.tQ for giving cooperation bile guwa takde sape nak bgantung.

just name a few yg teringat. yayat, zati, sabrina, inn, kak hanin, sya, wani, pojid, kak yuna and laen2. bunch of love from me.

7th, kanak2 KGB yg memang super duper best gile wpon duduk satu sem je. fiza, anne, cik daiday, cik lin, cik zaza i-city, cik myra, azie. terbaik dari ladang!

last sekali, best2 friend yg memang best sangat dari ari pertama. sampai last. fahmi, zed, leman, daus, nazri, choki, cik wan, angah. geng2 yg bolok sokmo. geng2 jenahak, mat2 rare, budak2 flat, geng atas langit, n pelbagai lagik lah. tQ, tQ and tQ. <3


can u spot me? hahaha.

4 tahun beb. kawan2 yg se'batch' dah selamat beli kete lagik taw. guwa beli wallet je lepas. hadoi. malu! tapi takpelah. majulah big S utk negara. yeah!

Friday, 19 August 2011

hidup baru KGB

assalamualaikum w.b.t

alhamdulilah..hari nie dah hari yang ke-19 kita berpuasa..masa berjalan dengan sangat pantas..sekelip mata je ramadhan bakal meninggalkan kita dan insyaAllah ada umur yang panjang kita bakal bertemu dengan ramadhan yang akan datang..

emmmm..minggu lepas..kami KGB..cik fiza,anne,fira,cik alin, n cik myra..register MASTER..bermula hidup baru,belajar benda baru dan harap2 nya kami semua akan berjaya..dan harap2 dapat menghabiskan master nie dalam tempoh 2 tahun..













GOOD LUCK UNTUK SEMUA:)--to BIGSISn CIK DAYah--kami doakan anda cepat dapat2 kerja..dah dapat kerja nati boleh la belanja kami:)

Thursday, 4 August 2011

ramadhan kareem

salam 'alaik

alhamdulillah. it's ramadhan again. alhamdulillah again. hope this is not the last time we meet such bless month. to all readers, happy fasting. selamat berpuasa semua. and kami, KGB meminta ampun dan maaf untuk semua silap dan salah kami sepanjang kami berblogging. haha. kelas betol ucapan big S ini. haha sekali lagik.

between those days, i mean almost 3 bulan dah big S menetap di rumah, sehingga my incik boyF panggil big S chab, which is stand for CHUBBY, sangat lah banyak perkara yang terjadik. antaranya,

1. beramah mesra dengan family sendirik. terasa mcm IS THIS MY REAL FAMILY? oh. kemon lah. since big S seorang yang sgt outdoor person, sampai abes kulit guwa terbakar sebab terlalu lame bjemur, big S memang tak lekat di rumah. sangat tak betah di rumah. so. bile nak adapt balik, terasa macam nak gelakkan diri sendiri kerna big S kene blaja balik how to deal with my mom and dad. ah. seriously, EMANGNYA SGT SUKAR. smpai out of control. big S merajuk. and berlari ke rumah uncle chillies d shah alam. and pelbagai perkara lagik yg sgt tragis. oh. nak paham orang sgt susah. terutama yg sgt kite sayang. kan? but, at the end, Tuhan akan membalas dengan kebaikan punye KALAU KITE USAHA and berbaik sangka dengan Tuhan. inshaAllah everything will comes easy :)


2. duduk di rumah untuk 2 bulan pertama setelah bergelumang dengan dunia luar adalah HEAVEN. tapi, lepas tuh, hidup kau memang bosan. *nanges* ape yg big S lalui, digelar bibik sebab big S lah yg jadik pengurus rumah. and rumah big S teramatlah bersepah. sebab ayah buat renovation. smpai i dont know where to start. berhabuk-habuk. adoi. at one time, i cannot deal with all this mess. saya memang penyepah. tapi akan kemas balik dengan jalan terbaik. still have solutions. so, aku kah yang berdosa? oh. terasa tak bile org gelar big S bibik? terasa la woi. tapi positive side adalah, AKU LAGIK PANDAI KEMAS DARIPADA BINI KAU. DAH LA TAK BYK DUET. TAK RETI KEMAS AND BUAT KEJE UMAH. SABAR JE LAH. saya reti mengemas umah. sekian. haha. kejam best gile statement. tapi yes. i do know how to manage the housework. maka, pilih lah saya jadik menantu anda. haha.

3. duduk di rumah menternak lemak di bahagian-bahagian yang membuatkan selulit anda bertambah. huh. masalah negara sungguh. big S ade hobi baru iaitu melihat diri di depan cermin. my whole body figure. imagine lah, camne kalau big S gemot and all that stuff. boleh nanges babe. bahaya gile. so, langkah untuk pencegahan adalah makan oat meal. diet. and eksesais. sekali jek big S eksesais dalam tempoh 3 bulan. itu pon si neemo semangat nak ajak. oh. gosh. tak boleh jadik nih. hehe. harap2 turun berat badan lah lepas nih. :) puasa kan

proses pengembangan manusia. dari jarak jauh tak nampak sangat. sekian

4. 3 bulan di rumah buat big S macam mayat hidup. zombie. hehe. tido pkul 6pagi. bangun pukul 2 tgh hari. hah. gile ke? jangan lah tiru perangai ini. sangat lah bebal kepala hotak big S. padahal menghabiskan masa je. baek baca al-Quran puase2 nih. dapat pahala. kan? hehehe.

5. selepas 3 bulan, baru lah big S semangat nak cari keje. upset gile and down sgt kalau tgk email takde feedback. huaaaaaaaaaaa. nak nanges babe. nak sambung master pon tataw lah layak ke tak. hadeh. ade sesape ade keje tak nak bg feedback. nak suh jadik pengurus rumah tangga pon takpe. asal gaji RM1900. ok? hehehe.

6. menghabiskan masa untuk menonton wayang yang meletops. tgk OPRAH SHOW, CSI, LAW & ORDER, MERLIN dan pelbagai lagik drama series kat astro channel 702. DIVA. all over again. smpai boleh hafal dialog. haha. tah hape-hape. tak pekdah langsung.

saya suke oprah sebab dia macam mak ngah saya

oh. lagik. ape yang boleh diutarakan di sini? hurm. pernahkan anda terasa begini. AKU MELAYAN KEBODOHAN MANUSIA SEORANG DIRI. renung2 kan. dan selamat berbuka. love yah!

Monday, 1 August 2011

patuhi arahan ini:(


sama-sama la kite membaca Al-quran




SELAMAT BERPUASA DARI KGB

to all readers-selamat berpuasa kepada semua..moga ramadhan kali ini memberi keberkatan untuk kita semua..moga Allah merahmati kita di bulan puasa nie..banyakkan amal...buang perangai yang tak baik tu dengan sikap yang baik pula..praktikkan di bulan yang penuh keberkatan ini semoga akan berkekalan:-)

to bigsis and cik dayah jemput2 ke shah alam..moga dapat kite berbuka bersama..


Sunday, 26 June 2011

the guy and his thought

salam 'alaik

diam tak diam, blog KGB da di'view'kan sebanyak 1058 kali sepanjang nak dekat 5 bulan lebih KGB berblogging. heh. it's like, WOW. BIA BETOL. walaupon tak seglemer mane, thanks for those yg sgt setia tgk blog ini setiap hari. i know who u are n the KGB love you! haha.

i have spent my 2 days not-so-vacation with my love one. well. met up with his brother, wearing that 'seluar senteng' that i thought si kawan lelaki is fine with it. then i said, B, ADEK U PAKAI SELUAR SENTENG LAH. he replied, I KNOW. I DAH TEGUR DIA TAPI DIA SELESA MACAM TUH. oh. craps! his brother made my day with laugh everytime he walked in front of us.

somehow, i keep on thinking, how can he really make himself comfortable in such way. i mean, most of the people will feel at least a little bit of uncomfortable feeling when it comes to that matters. yela. bayangkan. kita taw orang memandang n macam mane kite boleyh wat derk je kan. haish.

so, big S pon berfikir secara mendalam without asking him, kenapa dia sgt selesa sedemikian rupa. first reason, he never care about what people think about him. people can talk cause they have mouth. they can judge people cause they got eyes. so, up to them lah! as long itu menutup aurat dia n dia tak kacau org, he's fine with it. kan?

second, even he care about what people say, but he had made up his mind. ia adalah seperti, BILA AKU KATE 1 + 1 = 11, SO I REALLY MEAN IT. people can spit out their opinions, but who cares? n i thought this kind of mind setting, can make people respect him. his opinion. his personalities. kan? quiet cool jugak laki macam nih.

additional info, this guy, super duper genius yg tak bergaul sgt dengan perempuan. he's quiet handsome. pendiam. love to be alone. eh. this type of guy rasenye memang typically have such attitude yg mysterious kan? sape setuju angkat kaki. hehe.

seluar senteng lagik cool dari seluar londeh. ngeri!
oh. sepanjang 2 hari ini, big S sebok bereksperimentasi dengan DSLR si kawan lelaki. not bad lah. but it's really heavy. nak camwhoring, asek shaking je dan memang mematahkan semangat belia 46 big S. haha. apepon, SAYA LEBIH PANDAI AMEK GMBA DARI SI KAWAN LELAKI. hah. perasaan. haha. if the pictah is ready, boleh lah dipertontonkan kepada umum. hehe.
ok. ok. nasihat utk hari ini. advice for today. BUATLAH APE KAU ORANG NAK BUAT. TERTONGGENG. TERBALIK O TERBAIK. MAK BAPAK KITE JGN DILUPAKAN. kunun bchenta bgai nak rak. mak bapak terkontang kanting. apepon tah boleh!

p/s : love me. love me. love me

Saturday, 21 May 2011

lega kah?

salam 'alaik

 it's been a  while.
 at this moment, live from BANDAR BARU BANGI
ALHAMDULILLAH. dah seminggu plus plus since abes final paper. for the KGB, we have done a real good job and put 100% efforts to face the final. *eceh. kalau big S, memang 50% je for corrosion paper*

da seminggu jugak since KGB bpindah dari teratak pakcik payed ke rumah agam. i mean, tak termasuk big S and cik dayday. big S tak berkesempatan lagi utk bkunjung ke sana. inshaAllah, ade masa, nak suh dorang blanje big S nando's. hehe

oh.

dikesempatan ini, big S nak thanks all of the people yg susah payah wished HAPPY BIRTHDAY. utk KGB, korang sgt NAKAL! oh. tetibe bertukar menjadik sandwich girl. hahaha. what a moment!

i am officially 23 tahun mengikut tahun masihi. OM-gee. da besar kot! i am blessed with majoriti nye inspired me a lot. i love u guys, memang sgt2! tak tipu! 

too many things to do. seriously, i am in a 'terrible' condition. mama telah membebel2 menyuruh big S mencari pekerjaan. n big S still blur n blank. incik boyF jugak jadik mangsa utk mendengar luahan hati sang girlF. oh. kalau ade sesiapa yg ade keje best, meh la bagitaw big S. hehehe.

urghhh..

kenapalah bile cakap bab nih, mesti terasa sangat hambar. 
*bunyik cengkerik.krikk.krikk*.

owkay. mari kite bcerita tentang sesuatu yg menyeronotkan.

big S telah mengetest market bersame anak ikan. hahaha. apekah perasan ini? apepon, incik boyF, selalu akan diberi keutamaan. haha. gelakkan diri sendiri sebab terlalu poyo utk mencube. hey big s, bile nak ade stable life?

taktaw nak tulis ape. kang cite jiwang kang, orang benci plak. huhuhu.

p/s : incik boyF, sila balik dengan pantas ye. jgn duk lame2 kat negara orang.



Thursday, 19 May 2011

TAKUT


ASSALAMUALAIKUM W.B.T

wah....sunyi aje..mane la budak2 KGB yang lain,blog nie sangat2 sepi...BIG SIS pon senyap je..ape cite nie????

kami dak2 KGB baru keluar dari umah en.payed yang sungguh indah itu..berpindah ke rumah baru yang lebih selesa dan besar la jugak..tapi KGB telah berpecah..BIG SIS dan CIK DAYAH telah membuka laluan lain untuk hidup dia orang,kami yang lain bakal sambung master dan mereka berdua bakal bekerja..GOOD LUCK kepada mereka..moga dapat keje ye!!!!



aku yang tengah bosan ,sorang2 dekat bilik,tengah layan lagu,sambil baca diari mat despatch,sambil layan facebook..tiba2 tersentuh dengan kata2 ketua kampung mat despatch,katanya...."" menunjukkan ketakutan kita adalah umpama membunuh diri sendiri " perhhhh......tersentap hati aku..huhu...lepas nie,tak boleh dah nak takut-takut,kena berani ok!!!...

BERANI UNTUK SAMBUNG MASTER!!!....

p/s: jgn tkut2,tp hati2 dengan kes seimbah asid2,xfaham,ape la motif dia orang nak simbah asid...jahat sangat2!!!!


Monday, 2 May 2011

rain

salam 'alaik

bandar baru bangi macam nak ujan.
keje banyak lagi tak siap
exam sabtu nih
buku tak baca lagi
hati tak keruan
..........
.........
........
.......
......
.....
....
...
..
.

APE PON TAK JADIK ~ dang!

Sunday, 1 May 2011

sudah lah tuh

salam 'alaik


incik saudagar unta cakap ape yg slalu guwa coretkan sesuai utk budak2 umo 25 taun ke bawah.
dengan bangga nye, guwa tak dapat tunjuk kat mama pasal blog nih. hurm. sori ma.~


fine.


semalam aku gaduh ngan kawan bekas guwa


guwa : aku winduw LB. nak nanges. waaaaaa..
dia : dah la. terima hakikat. orang taknak kat kite. yang thegeh2 watpe?


owkay. i admit. guwa memang cepat touching. seriously, memang sangat cepat. tah la. aku taktaw la kalau aku nih sengal atau sangat bodoh. aku boleyh g bantai dia balik.


guwa : sukati aku la. aku winduw LB. bukan kau. yang kau mcm nak mengamuk apahal?
dia : aku nak nasehat. bla bla bla.


huish. aku memang da hangin. tetibe dia emosi plak same macam aku. fine. aku taw dia at first niat baek. tapi aku layan lagi. sebab bekas aku pnah cakap, dia memang bangang sikit. so, jangan amek port sangat.


aku memang tak kesah kot orang nak hina aku macam2. stakat nak kitai2 aku ngan pkataan2 tak semegah, aku mampu balas, lagi teruk lagi. tapi, kalau emosi lebeyh, guwa memang tak tahan. kalau perempuan, bukan aku nak kate la, tapi perempuan nih, ada daya tahan dan kesabaran, sangat tinggi. kalau lelaki, mostly, 70% memang senang sentap and very easy to back off. alasan dia  'AKU RASE AKU BODOH ADE KAWAN YG LAGI SENGAL DARI AKU'. huh? selama nih, aku rase dia memang terbukti dengan kebodohan dia, aku wat relax je. takde masalah pon. lagipon, guwa cakap pasal ex guwa. bukan pasal dia, tapi dia yg lebeyh.


last2, delete aku dari friendlist. ah. sudah. nak suh aku pujuk dia, memang tak la. hurm. tetibe cakap pasal MATECH guwa plak. tuh yg bikin panas tuh. jap2. guwa upload statement dia.




abaikan yg gile talak pasal guwa asek tringat LB. guwa zahirkan kat kawan dia. sekali kene kondem daa.. padan muka guwa gak. haha. tapi jangan la libatkan MATECH guwa. agak la hoi!




hurm.


what should i say? fitrah berkawan. i said. berkawan. bukan bersahabat. boyF kate, ade kwan kite boleyh bwk masuk umah, ade kawan tepi jalan, ade kawan utk hai saje. utk guwa, memang keturunan guwa (include abg sdare guwa sebab guwa slalu bincang ngan dia), tak pnah nak tgk sape dia tuh. bodoh ke, pandai ke, fail paper ke, repeat ke, dismiss ke, anak dato' ke, keturunan raja ke, gemok ke, kurus ke, tinggi ke, pendek ke, oku ke, chantek ke, hodos ke, ensem ke, kira tak kire la sape pon, insyaAllah, semua orang kite kawan. selagi tak mendatangkan masalah kepada maruah diri dan agama, i think, takde masalah kan? 


so, persoalannya, diri kite nih pilih utk jadik kawan yg mcm mane? u choose as you will be treated the same way as you treat people. full stop


hey c'mon la. guwa cakap sebab guwa pon manusia biase. nak suh guwa mintak mahap sebab guwa kasar dengan lu? hurm. mungkin tak. frankly speaking, guwa pon terkezut bile lelaki perangai seperti ini. guwa pon trase gak, tapi adakah perlu ini semua. aku taw LB byk bekap, bak kate usop wilcha. tapi bekap tak kuat. baru rempuh, da tumbang, camne? *LB, sila la kukuhkan pertahanan anda.*


oh dunia. ini hanya sekelumit je. nak bukak sume pengalaman aku n KGB laen, memang da boleyh wat telenovela. plus, aku rase, mcm aku nih mafia pulak sebab kaki gaduh n org tak puas aty ngan aku. haha. KAMI GADIS BIASA yang lua biasa.


kiranya, mungkin kebanyakan mereka sekadar kawan utk hai di tepi jalan. guwa rase, 90% keliling guwa memang mcm tuh. it's only an estimation.


susahnya kalau jujur sangat dengan kehidupan. kang zalim kang, kene santau plak. oleh itu, jadilah GADIS BIASA. relax je. sekali lagi, HAPPY ENDING NEVER COMES EASY. thanks anne!


oh. lupa. adik2 KGB sedang exam waktu ini. lil tawfiq wal an-najjah! hayya 'alal falah!

Thursday, 28 April 2011

mintak maaf ( pt 1)

assalamualaikum chekgu!


baik murid2. sila duduk ye. hari ini kite nak belajar pasal mintak maaf. sebut ramai2. MINTAK MAAF. I AM SORRY bak kate amer maharaja lawak. 


baiklah. hari ini kite nak cakap mintak maaf kat sape? kat bekas boyfriend kite ye murid2. oh.


macam takde ruang lagi yang lebih elok je kan. yela. nak cakap depan2 kompem guwa malu babe! da la guwa g  tinggal tak bertali je. pastu guwa nak g mintak maaf plak. huh! tak damak la namenye. tapi. ari ni terasa insaf sedikit. sebab memang terasa nak mintak maaf besar2an. senang sikit. pukal.hehe






terasa nak g mengadap sekor2 n ucap I AM SORRY. BBY JANJI TAK WAT LAGI. hurm. tapi macam tindakan yang agak bodoh pulak kan. tapi takpe lah. nasik dah jadik bubur. so tinggal nak makan je kan. apepon, guwa memang kesal babe. waaaaaa! padan muka guwa kan. sape suh nakal2 lagi. 


apepon, YOU KNOW WHO YOU ARE. u taw kalau u pnah bersama ngan i. n everything that we did, right or wrong, happy or sad, i am really thankful. sgt2. SETIAP SEN, SETIAP AIR MATA, SETIAP TITIK PELUH, DAN SETIAP SEBAGAINYA, mintak halal dan dimaafkan. lelaki2 yg ade ngan guwa, sume best2 belaka. best dan guwa memang akan pilih yg terbaek dari ladang ye. bukan arap muke je, pastu g lempang2 awek dia. apatah lagi nak wat guwa menanges. memang tak la. haha. oh. guwa memang tak pilih org takde kemampuan yg tinggi. sebab guwa yg akan lempang boyfriend guwa smpai dia sentap. memang agak terbalik la. bile guwa tak suke, guwa sumpah n maki dan sebagainya kat situ jugak. *KURANG HAJAR SUNGGUH BUDAK NIH*. tak pecaya sila tanya mereka yg memang duk mengadap guwa 24 jam. so memang setiap laki yg dengan guwa memang ade takat kesabaran yg tinggi secara semulajadik. yang emo2 nih, memang guwa kitai2 je. boo layan.




hambek kau! is it for real? oh em geeee.. KGB yg laen taw sapekah mereka. haha. so, pilih mane satu korang ye. but ini memang benar. mintak maaf sangat kat korang yg penah ade ngan guwa. sebab korang memang antara yg terbaek sebab terpilih dalam ujian kesabaran tertinggi dan tewas. haha. takpe2. relax. kalau korang pjg umo, boleyh la amek ujian kesabaran dengan perempuan laen pulak.


kepada yg guwa still kontek, maknenye guwa memang takleyh lupe korang. sebagai kawan ataw lebih, bia guwa je yg simpan. haha. tapi nanti da lame, guwa terlupa la tuh. inilah kata2 bongok seorang kaki lelaki. untuk adik2 yang laen, tolonglah jangan tiru perangai ini jika anda tiada semangat kental dan tiada daya tahan yg tinggi. sebab sangat bukan senang ye nak mengadap semua ini. silap2 langkah, makan diri. so, better korang jgn lah wat mcm nih. 


apepon, layannnn..


p/s: sy tetap memilih jalan pintas yg mencabar dengan  bersama dengan incik boyF yg memang sgt mencabar lebih mencabar dari pengalaman lepas. but, i say, BRING IT ON! jom test market! ~ape pon tak jadik~

Wednesday, 27 April 2011

Jantan kah? (pt 2)

salam 'alaik


generally, ari ni nak mengarut. hanya bacaan ringan sahaja. nak baca, baca la. takmau, sudah! ini mengenai jantan sekolah tinggi aku.


Ade sorang makhluk Allah, telah selamat membaca blog ini dengan bersungguh2. dan makhluk itu adalah mamat yg big S kenali di sekolah. oh. masa sekolah dulu, guwa siap nanges utk mamat ni. sebab guwa suke gile kat dia. sumpah memang bodoh sangat sebab suke dia. nak tergelak plak big S bile dia sebenarnya nak mencari gmbar big S di blog ini baru2 ini. haha. baru teringat. guwa ade 2 profile FB. FB lagi satu memang hampes tader gmbar guwa. haha. dan khas untuk budak2 sekolah dolu2 dan kawan2 yg tak berapa nak kenal sgt la kan. guwa da puas mencapab kat sekolah. malas lah nak mencapab kat FB plak. tak pasal2 kene terjah plak. zaman sekolah atas guwa tak best sgt. sebab tuh kot guwa malas nak gebang2 lagi. hahaa. budget mcm fames emes la kan. haha.  owkay. back to da topic, mamat ini, bakal guru. satu side guwa memang suspek same dia. satu side lagi, guwa rase mcm mcm nak rodok perut dia gune penyodok. puas ati aku. perangai dia ngan guwa, kemain lagi. mcm syaitan! ayat last dia bagi kat guwa adalah, KO TAKKAN DAPAT LELAKI YANG BAIK. SEBAB PERANGAI KO TERUK DAN KO TAKKAN BERUBAH. hah. jgn la jadik chekgu yg bodoh dan memalukan warga pendidik sekalian.


pertamanya, chekgu zaman sekarang memang dididik utk ckp mcm nih kat org ye? wow! impressive. mcm nih, guwa pon nak jdk chekgu la. guwa boleyh ckp dengan parents anak murid guwa, HOI, ANAK KAU MEMANG BODOH, SO, AJAR LA MCM MANE PON, MEMANG AKAN BODOH. best kan?hahaha. aku memang suke bab2 mencarut nih. lagi2 kat orang yg tak mendatangkan hasil


keduanya, eh, sepanjang aku kawan ngan kau, setahu aku la kan. tataw la kalau aku yg terlupa o ilang ingatan, kau je yang carik aku. duk kol2 aku. pakai phone umah lagi. haha. aku nak kuar duet, hatta credit sekalipon, jgn harap la aku nak melabur kat kau yg kejadahnya aku taw, memang perangai mcm lahanat. siap ngaku takde gf lagi. WTPORK? yg paling cool sekali adalah, block aku dari FB lagi. haha. terancam ke ngan aku? gile ah! hebaaaakkk nak mam jadik big S.


ketiganya, aku memang jahat. kire boleyh panggil guwa damak la kan. tapi, aku jadik damak sekalipon, kau ade masalah ke? ym aku nak blu je kan. mcm sangap tahap dewa. hish..tak malu ke? stakat kau je, boyF aku lagi best kot! tak payah nak blu sgt dengan aku, sebab memang tak la aku nak layan. wat malu sesame S******r je kan. siyesly. sebab tuh aku kureng ngan budak sekolah aku. ramai la yg tak semegah. aku memang perangai mcm bangang sket dari sekolah. so tak ramai yg kawan ngan aku la kan. dalam erti kate laen, tak rapat. api mamat nih tetibe plak menggelabah babun sanggup plak ngadap aku. pelik.


so, konklusinya, sory la kalau ade yg terasa. utk mat arep, tQ sebab sgt penyabar dengan perangai sye ini.haha.


p/s: guwa memang pissed off and on ngan mamat tuh. bagus gak kalau dia taw aku mengarut pasal dia. aku nak tengok cite ape plak kluar pas nih. mat, guwa memang salute lu pasal berusaha keras utk dekat dgn guwa yg tak seberapa ini.

Monday, 25 April 2011

from.the.inside

salam 'alaik

live from BINTANG SIDE WALK, SECTION 7

oh
di samping adalah gandingan tersayang
arief tarmizi yg setia mengomen post2 KGB
love u babe.

apakah motip nye kak tipah di sini?
kak tipah berada di sini menemani fiza yg berusaha keras utk FYP yg sngat la susah dan perlu menggunakan khidmat pakar yg takpakar sangat iaitu mat arep
wah-wah
mencapab nampaknye ye
hihihihihi..

sila update latest news!

pertama, big S baru lepas menghabiskan 2 kertas peperiksaan yg memerlukan pembacaan yg sgt tekun. smpai muntah hijau. tipu

kedua, adek2 KGB sedang bekerja keras utk final project. denga cite smpai nanges2 tader result. wow. impressive!

third, KGB yg bakal menyambung MASTER akan berpindah ke umah agam yg lagi best dari teratak cik payed.yay! boleyh jadik 
reality show
'real student life in shah alam'

setakat ini, itulah yg terjadi.

satu soalan paling best utk arini
APA MOTIF BIG S NIH BER'BLOG'-ING?
secara spesifiknya, diri big S seniri
i mean, for good

da nak dekat 20post da rasenye big S post
macam-macam

TAPI

mendatangkan faedah ke?
ada manfaat ke?
mcm blogger laen ke?
best ke aku nih

diam.

frankly, tot of blog nih da mcm pvt blog plak.
ape big S rase
ape yg big S lalui
yup
kan dah kate, spesifik untuk diri big S sniri.

for me, it's all depends on us
baek utk korang
it's a bonus for me
tak baek utk korang
it's my bad, n i will improve it.

TODAY'S FACT
-bahan bacaan KGB yg paling ilmiah sekali adalah beautifulnara.com-
 sila la lawati laman web ini. pasti jadik bijakpandaigenius mcm KGB

well2 in the well
kalau ade isu2 kontroversi yg korang rase tak munasabah utk dipaparkan
just let me know




anyway, anyhow, anytime
i love you guys!
~XOXO~

p/s 1: mat arep tolong edit2.haish.tak boleyh duk diam

p/s 2: big S da ikat rambut mcm ahli sumo. rase mcm semat abes la





Wednesday, 20 April 2011

we don't speak malayano

salam 'alaik. 

woot..woot..
title entry nak poyo je kan? 
meh la ramai2 umat malaysia speaking bahasa ibunda kite

well2 in the well
trase macam lame bebenor dah tak update
bizi la big S dgn dak2 KGB laen
assignment, test, fyp
oh
terlalu banyak
siriusly, at one time, i felt like wanna puke out
blueeeeerkk..
smpai kene darah tinggi
stressed out 100% nok!
nih pon tgh stress gak
smpai budak2 uptown biseng2, 'yu nih khayal banyak.pastu stress'
oh
owkay
tQ kwn2 yg menyokong
big S memang sgt suke berkhayal yg membawa kepada kesukaran utk fokus ye
memule guwa suspekted diri guwa dengan ADHD
tapi bukan
lega. plus bersyukur
so, lepas nih wahai KGB, marilah kite lakukan 3 perkara yg best
BERENANG
BERKUDA
MEMANAH
pasti mampu meningkatkan kadar kefokusan kite sume.
yeah!

big S ade 3 paper exam. n KGB yg laen rasenye ade 2 paper
hopefully everything is owkay n pass with flying colours.
ameen..

meh la kite cite banyak2.
nak highlight pasal incik tikus2 yg sangattttttttt lah ...
sabar je la
seb bek kiut dan kecil
kalau tak, guwa dan campak jauh2 walaupon tak smpai aty dan tak berani nak pegang
si gemot telah terlepas dan menjadikan bilik big S mcm pet shop
ye
tQ ye gemot
bilik big S = bilik gemot
hah
lepas nih guwa nak wat signboard
BINATANG DILARANG MASUK TANPA KEBENARAN.*dalam bhs binatang*
ade ke dia gigit guwa yg gagah dan besar ini masa guwa tgh tido
waaaaaaaaa..
siyes guwa tak keruan
nak nanges dan mengamuk kuat2

dah. cite pasal ABU (bukan name sebenar) pulak

siapa ABU?
sape kenal, angkat tangan ngan kaki.
nak describe sikit pasal appearance dia.
sepanjang guwa kawan dengan dia
dia tinggi.
dia ensem.
dia puteh.
dia memang terbaek dari ladang la kalau tak kenal.
bila dah kenal?
oh.
mari lah pengsan same2.

hey abu,
siriusly, i dun give a demm sape pon kau n keenseman o wat so eva
tapi pls.
i need a favor.
act normal please!!
arghhh..aku rase aku nih memang tak normal dah. tapi rupenye, ade lagi tak normal dari guwa.
camne?
ah
abaikan.


what eva it is,
manusia tetap manusia.
kau nak buat ape sukati kau la.
terbalik, tertonggeng, dan terbaek.
semuanya diri sendiri.
amek yg keruh, amek yg jernih.tooo dia, big S. naek sheikh dahhh

next
da lame tak bersosial secara berlebihan.
oh
tak boleyh jadik nih.
mesti dan mesti jugak.
yg penting KGB bukan hipokrit.


raise ur glass party ppl. n don't get confused!

KGB, ayuh!

p/s 1: incik boyF sgt bizi. dan terpakse la carik boyF angkat. mari!

p/s 2: gemot ilang lagi. arghhhhhh!



Friday, 15 April 2011

tahniah !!



Assalamualaikum belako…

Hari nie,sero nak update blog dale bhso klte,jare benar aku nulis dale bahaso kelate,spa aku tok bpo pndai klau tibo2 nak nulis dalam bahaso klte…( action bnr jd ore s.alm….uweeeeeekkkk!!)….

Mari la belako kito blja bhso klte..hok mne tok brpo pndai2..keno mari blog nie sokmo..

Mano gok budok2 KGB..pakat senyap blko..blog nie pkat tak caro..mulo2 gak pkat dok sungoh blko..pas2 gak de boring kn,snyap doh la..demo loni tok supo mulo!!!blog nie sunyi sjak akhir2 nie,mugo ahli KGB bz blko,bso dya la..projek pon xsiap lagi..tapi kpda KGB..jgn panik..buat slow2 deh...klu panik gok, dok jadi gpo la kjio demo..

kepada semo ahli KGB,tahniah sebab brjyo abskan degree anda!!kepada cik daiya n big sis yg bkal kijo nanti good LUCK yer...dan kepado yang lain yang bakal smbung MASTER..good LUCK jugok...

setakat nie jah dulu sesi bhso klte,len kli klu ambo tibo2 rjin,ambo update lagi!!


*nulis = menulis

*ambo = saya

*sero = rasa

*blko = semua

Tuesday, 5 April 2011

missions!

Its been a while peeps...
fuhh...
even my own blog pon have been left alone without any update..wahaha...
well anyway...as always..didnt have much to say...

so whats been up to KGB lately?
we basically have our own missions..
and do pray for the best for all of us...

and thanx to all KGB for praying for me..
and also for the helping hands that i think i will never found it anywhere...
especially Cik Alin...yeahh!
for the sijil-s and clear folder...hehee...
Alhamdulillah the interview went well...but not well as in very well..
but well enough for a first timer...ngee~



notakaki: hope this can make up for abandoning the blogging world for not-so-very-too-long..heheee~

They called me : Fiza
Another KGB with love yaww~