Sunday, 1 May 2011

sudah lah tuh

salam 'alaik


incik saudagar unta cakap ape yg slalu guwa coretkan sesuai utk budak2 umo 25 taun ke bawah.
dengan bangga nye, guwa tak dapat tunjuk kat mama pasal blog nih. hurm. sori ma.~


fine.


semalam aku gaduh ngan kawan bekas guwa


guwa : aku winduw LB. nak nanges. waaaaaa..
dia : dah la. terima hakikat. orang taknak kat kite. yang thegeh2 watpe?


owkay. i admit. guwa memang cepat touching. seriously, memang sangat cepat. tah la. aku taktaw la kalau aku nih sengal atau sangat bodoh. aku boleyh g bantai dia balik.


guwa : sukati aku la. aku winduw LB. bukan kau. yang kau mcm nak mengamuk apahal?
dia : aku nak nasehat. bla bla bla.


huish. aku memang da hangin. tetibe dia emosi plak same macam aku. fine. aku taw dia at first niat baek. tapi aku layan lagi. sebab bekas aku pnah cakap, dia memang bangang sikit. so, jangan amek port sangat.


aku memang tak kesah kot orang nak hina aku macam2. stakat nak kitai2 aku ngan pkataan2 tak semegah, aku mampu balas, lagi teruk lagi. tapi, kalau emosi lebeyh, guwa memang tak tahan. kalau perempuan, bukan aku nak kate la, tapi perempuan nih, ada daya tahan dan kesabaran, sangat tinggi. kalau lelaki, mostly, 70% memang senang sentap and very easy to back off. alasan dia  'AKU RASE AKU BODOH ADE KAWAN YG LAGI SENGAL DARI AKU'. huh? selama nih, aku rase dia memang terbukti dengan kebodohan dia, aku wat relax je. takde masalah pon. lagipon, guwa cakap pasal ex guwa. bukan pasal dia, tapi dia yg lebeyh.


last2, delete aku dari friendlist. ah. sudah. nak suh aku pujuk dia, memang tak la. hurm. tetibe cakap pasal MATECH guwa plak. tuh yg bikin panas tuh. jap2. guwa upload statement dia.




abaikan yg gile talak pasal guwa asek tringat LB. guwa zahirkan kat kawan dia. sekali kene kondem daa.. padan muka guwa gak. haha. tapi jangan la libatkan MATECH guwa. agak la hoi!




hurm.


what should i say? fitrah berkawan. i said. berkawan. bukan bersahabat. boyF kate, ade kwan kite boleyh bwk masuk umah, ade kawan tepi jalan, ade kawan utk hai saje. utk guwa, memang keturunan guwa (include abg sdare guwa sebab guwa slalu bincang ngan dia), tak pnah nak tgk sape dia tuh. bodoh ke, pandai ke, fail paper ke, repeat ke, dismiss ke, anak dato' ke, keturunan raja ke, gemok ke, kurus ke, tinggi ke, pendek ke, oku ke, chantek ke, hodos ke, ensem ke, kira tak kire la sape pon, insyaAllah, semua orang kite kawan. selagi tak mendatangkan masalah kepada maruah diri dan agama, i think, takde masalah kan? 


so, persoalannya, diri kite nih pilih utk jadik kawan yg mcm mane? u choose as you will be treated the same way as you treat people. full stop


hey c'mon la. guwa cakap sebab guwa pon manusia biase. nak suh guwa mintak mahap sebab guwa kasar dengan lu? hurm. mungkin tak. frankly speaking, guwa pon terkezut bile lelaki perangai seperti ini. guwa pon trase gak, tapi adakah perlu ini semua. aku taw LB byk bekap, bak kate usop wilcha. tapi bekap tak kuat. baru rempuh, da tumbang, camne? *LB, sila la kukuhkan pertahanan anda.*


oh dunia. ini hanya sekelumit je. nak bukak sume pengalaman aku n KGB laen, memang da boleyh wat telenovela. plus, aku rase, mcm aku nih mafia pulak sebab kaki gaduh n org tak puas aty ngan aku. haha. KAMI GADIS BIASA yang lua biasa.


kiranya, mungkin kebanyakan mereka sekadar kawan utk hai di tepi jalan. guwa rase, 90% keliling guwa memang mcm tuh. it's only an estimation.


susahnya kalau jujur sangat dengan kehidupan. kang zalim kang, kene santau plak. oleh itu, jadilah GADIS BIASA. relax je. sekali lagi, HAPPY ENDING NEVER COMES EASY. thanks anne!


oh. lupa. adik2 KGB sedang exam waktu ini. lil tawfiq wal an-najjah! hayya 'alal falah!

6 orang mencari identiti:

arieftarmizi said...

yup...
bukan sume kawan kite blh bawak masok umah..silap2 penyangak...abes kne angkut sume harte bnde yg x seberape...

mama i slalu pesan kat i..
"ariff,pilih kawan tu."

btol ape yg mama i cakap...
tpi disebabkan anak die ni degil mengalahkan begedil,tu yg kawan maen sebat jek...

i dah jumpe kawan time suke...
i dah jumpe kawan time susah...
and i dah jumpe kawan time nk mati...erk...
but its true...

bukan sume orang sanggup susah untuk kite ye x...?
sbb tu klo da jumpe kawan yg baek,make jagelah die elok2...

i pnah kuakan kenyataan,
kawan 1st,then baru gf...
btol ke statement tu...?
hahaha...

my bestfren slalu je dulukan i dari bf die...yg lepas2 la...bf die yg baru ni i x smpat nk knal...xpnah jumpe pn...

ape yang dah jadi tu jadikan pengajaran...
bukan nak pentingkan diri sendiri,tpi nk jage diri sendiri...
sbb klo dah nanges,air mate kite yg kua...
bkn air mate dorang...

"take from them everything, but give them nothing"

bile dah jadi sesuatu bnd,learn from it.unless u nk buat silap yang same.

"people who forget history, tend to repeat it again...and again"

arieftarmizi said...

oh...gud luck adek2 kgb...
amek exam tu bebaek...
siap je paper tu xyah semak2 kpale dah...sbb da lepas pn...xblh nk reverse dah...

[gaye ckp mcm knal je sume kgb]

:P

kami gadis biasa said...

hurm. i tend to repeat the same mistakes. so, pasnih kene reduce it. kan? hahaha. neway, thanks. wat ever that comes around are useful to us, KGB.

pengajaran? that's y la ade blog ini, utk tgk balik ape kite da buat. i mean, big S. salah, silap, boleh di betolkan. kawan2 jugak yg tlg betolkan.

i pray the best for the whole life. utk semua. kawan o lawan. diri seniri especially. nak pentingkan diri seniri,that's not me. i cant take anything from no one. tapi, memberi yg terbaek itu, harus dan mesti.

haha. pjg pulak. anyway. thanks for the comment

Ir.Ladybird said...

atas dah ade entri panjang...bawah pon ade 'entri' panjang jugak lee...hebak! hoho~

kami gadis biasa said...

hebak molek!

arieftarmizi said...

mekaseh atas pujian cik kumbang kure2...
sy akan terus kan kegiatan sy dgn bersungguh sungguh...